top of page
Search

Учешће на едукацији и сесији размјене искуства у оквиру SUPPORTER пројекта



Чланице пројектног тима међународног пројекта SUPPORTER учествовале су у Солуну (Грчка) на дводневном тренингу и сесији размјене искустава о проведеним  активностима  у припреми  акционих планова за родну равноправност с фокусом на академске институције у области спорта.


Током догађаја који су одржани 13. и 14. јуна 2024. године у Солуну, размијењене су идеје и стекла се нова знања у имплементацији специфичних методологија за креирање акционих планова  у  којима се адресирају питања родне равноправности и превенције родно заснованог насиља и сексуалног узнемиравања у спортским високообразовним институцијама. Такође, представљене су и до сада реализоване активности на рушењу стереотипа о родној равноправности у спорту.


Иначе, значајно је напоменути да су поменути догађаји организовани као дио реализације Хоризонт Европа пројекта „Осигурање спортског образовања кроз иновативне и инклузивне планове за родну равноправност“ (SUPPORTER), у којем је Факултет физичког васпитања и спорта један од партнера у конзорцијуму. Чланице пројектног тима које су учествовале на тренингу су : проф. др Адриана Љубојевић-координаторка пројекта, доц.  др Анђела Пепић-предсједавајућа Савјетодавног одбора за родну равноправност Универзитета,  проф. др Кристина Пантелић-Бабић-проректорица за међународну и међууниверзитетску сарадњу и проф. др Николина Гердијан.


Више информација о пројекту доступно је на сљедећим линковима:







25 views

Comentarios


bottom of page