top of page
Search

Наш факултет узео учешће у још једном значајном пројекту

Пројектни тим нашег факултета, који чине доц. др Кристина Пантелић-Бабић и ма Александар Пајкић, учествују у пројекту под називом "Подстицање и промоција вриједности инклузије у образовању". Руководилац пројекта је доц. др Сања Партало са Филозофског факултета Универзитета у Бањој Луци, а све под покровитељством УНИЦЕФ-а.


Проактивно укључивање студената у промоцију инклузије на универзитету подразумијева познавање, прихватање, поштовање, залагање и примјену вриједности инклузије. Вршњачка едукација је један од важних савремених облика наставе која промовише активније ангажовање сваког студента, подстиче сарадњу и рад у малим групама, те максимално укључује све учеснике у наставни процес, помажући свим студентима да ефикасније уче и развијају неопходне вјештине.


Овај пројекат се заснива на теоријској и практичној обуци студената, ангажованих вршњачких едукатора са пет наставничких факултета Универзитета у Бањој Луци у љетном семестру школске 2021/2022. године. Програм обуке за студенте заснован је на савременим научним сазнањима и модулима УНИЦЕФ-а о инклузивном образовању. Обучени вршњачки едукатори реализоваће активности (интерактивна предавања, радионице, панел дискусије) са својим наставницима на пет факултета за обуку наставника.



82 views
bottom of page